Kolay Boykot'u kullandınız mı?. Hemen dene!

Yerli Tüketiciler, Yerli Markalarla Buluşuyor!

KALYON PV

Ana Sayfa Markalar KALYON PV
KALYON PV Marka Bilgileri
Favoriye Ekle
Kurucusu

Hasan KALYONCU

Genel Yönetim

Cemal KALYONCU

Kuruluş Tarihi

19 Ağustos 2020

Tipi

Anonim Şirketi

Gelecek kuşaklara sağlıklı bir dünya bırakma hayali ve sürdürülebilir enerjiye duyulan inancın bir eseri olarak ortaya çıkan yenilenebilir enerji ve yenilebilir enerji teknolojileri üretimine başlayan Kalyon PV, Türkiye’de bugüne kadar bu alanda yapılmış en büyük yatırım, en güçlü hamle.

Avrupa ve Ortadoğu’da eşi benzeri olmayan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikasının yanı sıra 1 GW kurulu güç ile Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar Güneş Santrali, ülkemizin sürdürülebilir enerji alanındaki varlığına öncülük ediyorlar.

100 bin metrekare kapalı alana sahip Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası, ülkemizin yüksek teknoloji kabiliyeti olan en önemli endüstriyel tesislerinden biri olarak yaşama değer, ekonomiye güç katıyor. Güneş panellerinin yüzde yüz yerli üretimi hedefi ile kurulmuş bu eşsiz fabrika, 1.400 kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye’de ilk kez uygulanan ar-ge dahil güneş paneli üretiminin 4 aşamasının tek çatı altında toplandığı tesis dünyada da bu yönüyle ilk ve tek.

500 MW güneş paneli üretim kapasitesine sahip fabrikada üretilecek 3.5 milyon güneş paneli, Karapınar Güneş Santrali’nin kurulumunda kullanılacak. Ardından hem Türkiye’de kurulacak diğer santrallere yerli çözümler sağlayacak hem de üretilecek yeni teknolojilerle ihracat başarılarına odaklanılacak.

2.5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen Karapınar Güneş Santrali, Türkiye’nin güneş enerjisindeki yaklaşık 7 bin MW gücünü, 8 bin MW’a çıkaracak.Fabrika ve santralin üretime geçişiyle yıllık 345 milyon dolarlık döviz ikamesi sağlanacak.

Yerli ve milli enerjimiz ile ülkemize bugün ekonomik,yarın ekolojik katkı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Sadece santralin devreye girmesiyle 1.5 milyon ton fosil atık ve karbon salınımını önlemiş olacağız. Güneş enerjisinin hayatta daha etkin kullanılarak, fosil atık ve karbon salınımına veda edeceğimiz bir gelecek için durmadan çalışacak, yeni teknolojiler üretmeye devam edeceğiz.

Gelecek kuşaklara daha iyi bir gelecek inşa edebilmek için gerekli kararlılık, motivasyon ve enerji ile yarınlar için bugünden çalışmaya devam ediyoruz.

Çevreye duyarlı bir şekilde ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Kalyon Holding olarak, sadece ülkemize değil dünyamıza karşı olan sorumluluklarımızın bilinciyle sürdürülebilir enerji yatırımlarımız ile sadece ticari bir girişimin ötesine geçerek, aynı zamanda geleceğimize olan sorumluluklarımızı ifa etmiş olacağımıza inancım tam.

Kurulduğumuz günden bu yana faaliyet gösterdiğimiz her alanda teknolojiye, inovasyona ve tasarıma büyük önem verdik. Bugün bu alanlarda edindiğimiz kazanımları kullanarak Kalyon PV markamıza hayat veriyor, çevreye duyarlı bir şekilde ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Karapınar Güneş Enerji Santrali, bugünü fazlasıyla aşan, yarınlara ulaşan, uzun vadeli düşünülerek atılmış bir adım. Kalyon Holding’in gelecek kuşaklara belki de en önemli mirası ve armağanı.

Fabrikamızı, bir ileri teknoloji üssü olmasının yanında, teknoloji üretme yeteneğine de sahip olacak şekilde organize ettik. Tesis çatısı altında 100 mühendisin görev alacağı bir AR-GE Merkezi yer alacak, üniversiteler ve araştırma merkezleri ile iş birlikleri yapılarak, yeni teknolojiler üretilecek. Daha iyi bir dünya için yenilebilir enerji kaynakları alanında projeler geliştirilecek. Özellikle AR-GE çalışmalarımızla güneş paneli teknolojileri konusunda ülkemizi ve Kalyon ismini dünyada önemli bir oyuncu haline getirmeyi hedefliyoruz.

“Enerjimiz milli, geleceğimiz güçlü" diyerek çıktığımız bu yolda projemizin temiz bir dünya için zenginlik ve refah getirmesini temenni ediyorum.

Güneş Enerjisi Teknolojisinde Üretici Konumuna Nasıl Gelindi?

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milli ve yerli enerji politikası hayata geçirildi.

2017 yılında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın mimarlığında, YEKA projesi kapsamında Konya Karapınar Güneş Enerji Santrali’nin kurulması için düğmeye basıldı.

Güneş paneli üretiminde kritik eşik olan ingot üretiminin Türkiye’de yapılmasına karar verildi.

2017’de Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ne, dünyada bir ilk olacak, tek çatı altında entegre güneş paneli fabrikasının temelinin atıldı.

Fabrikanın aynı zamanda bir teknoloji üssü olması amacıyla 100 mühendisin görev alacağı AR-GE Merkezi kuruldu.

 

Kategoriler
Giriş Yap
0
Favoriler
Ara